1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Garnalen
  6. bisque van garnalen

bisque van garnalen

Door: aaltjejohanna

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2008

Ingrediënten 6 personen


*675 kleine tot middelgrote ongepelde garnalen, 1,5 eetl. olie, 2 uien gehalveerd en fijn gesneden, 1 grote wortel fijn gesneden, 2 stengels bleekselderij fijn gesneden, 2 liter water, paar druppels citroensap, 2 eetl. tomatenpuree, 1 bouquet garni (thijm,peterselie,laurier bij elkaar gebonden met keuken katoen) 4eetl. boter, 50 gram bloem, 3-4 eetl. cognac, 1,5 dl slagroom, zout en versgemalen witte peper en glade peterselie om te garneren


Verder heb je nodig


Pan, garde,mesje en een warmte bron

bisque van garnalen
bisque van garnalen

Een heerlijke franse soep van garnalen. Het is even werk maar je steelt wel de show met deze klassieke franse soep als voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet al je ingredienten klaar dat werkt het makkelijkst. Pel de garnalen( die overgens al gaar zijn, koop ze gaar bij de visboer of kook ze zelf liever geen diepvries dingen) bewaar de koppen en de schalen voor de boullion

Bereidingswijze

* Verhit de olie, voeg de koppen en schalen hier aan toe en bak ze al roerend op een hoog vuur bruin.
*Draai het vuur lager en bak de groente nu ca. 5 min. tot de uien zacht zijn geworden. Af en toe omroeren.
*Voeg het water, het citoensap, de tomatenpuree en het gebonden bouquet garni toe.
*Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat de boullion 25 min. rustig pruttelen.
*Zeef nu de boullion
* smelt nu de boter in een pan op matig vuur.
*Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot de bloem iets bruin is.
*Roer nu met kleine scheutjes de net gekookte boullion bij de bloem, en maak er een mooie gladde roux van.
* Let even op hoe dik of dun jezelf je soep wilt hebben.
*Voeg nu de cognac toe, zout en peper (na smaak)
* Draai je vuur nu lager, dek de pan af en laat de soep 5 min. pruttelen.
* Giet de soep in een schoen pan en voeg de slagroom toe. Eventueel kun je nog wat extra citroensap toevoegen( als je dat lekker vindt)
*Roer het grootste deel van de garnalen er door e verhit het geheel alroerend.

Serveertip

Serveer het gerecht met wat achter gehouden garnalen en peterselie, en wat er altijd lekker bij is , is knapperig gebakken stokbrood. Maar denk eraan het is een voorgerecht.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aaltjejohanna
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top