Basis recept pastadeeg

  • Italiaans,
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram bloem
zout
2 eieren (no.3)
1 theelepel olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zeef ruim 150 gram bloem samen met 1 theelepel zout boven een kom.
Maak in het midden een kuiltje, breek de eieren erboven en voeg de olie toe.
Meng de bloem beetje voor beetje door de eieren en kneed het mengsel tot het niet meer aan de handen plak.
Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg in ca. 10 minuten tot een elastisch en soepel geheel.
Gebruik hierbij de muis van de hand, net als bij brooddeeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 20 minuten tot 1 uur in de koelkast rusten.
Verdeel het deeg in twee porties.
Bestuif het werkblad, het deeg en de deegroller met wat bloem en rol het deeg zo dun mogelijk uit(ca. 2 mm).
Snij het deeg, met een mes of deegradertje, in de gewenste vorm en laat het op een met bloem bestoven theedoek minstens 15 minuten drogen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maryh avatar
maryh

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten