Uiencompote met tijm

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.

Als je er de tjid voor neemt en uien zachtjes laat sudderen, krijgen ze een veel zoetere smaak dan wanneer je ze snel even fruit. In deze uiencompote worden de zoete uien gecombineerd met heerlijk kruidige tijm, een onweerstaanbare combinatie vij een stukje vlees, maar ook bij gepocheerde eieren.

Deel dit recept

Ingrediënten
5 flinke uien, in plakken; 50 g boter + 1 klontje; 2 volle eetlepels suiker; zout; peper; 1 tl gedroogde tijm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Braad de uien zachtjes in een braadpan in de boter, met het deksel op de pan. Als ze zacht zijn geworden, voeg je de suiker toe. Schep alles goed om en doe er de rest van de ingrediënten uitgezonderd de tijm bij. Laat heel zachtjes sudderen tot de uien volkomen gaar zijn; dat duurt een uurtje. Voeg tussentijds zo nodig wat water bij, maar niet te veel; het moet op het eind een romige, dikke saus zijn. Doe er het laatste kwartier de tijm bij. Laat afkoelen.

Bron

Culinaire kalender 2007 van Onno Kleyn

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paulien_e avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten