1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Australische carrot soup - wortelsoep

Australische carrot soup - wortelsoep

Door: pwiggers

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2008

Ingrediënten 4 personen


1 kleine aardappel
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
350 gram geschrapte worteltjes
3 stengels bleekselderij
2 eetlepels gesneden selderijblad
20 gram boter
2 kippenbouillon- of groentenbouillon-tabletten
1 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder
versgemalen peper, zout


Verder heb je nodig


Staafmixer

Australische carrot soup - wortelsoep
Australische carrot soup - wortelsoep

Het recept van dit hele lekkere soepje stond in een oude Tip Culinair. Natuurlijk weer door mij iets aangepast. LEKKERR dat ie is!! (Ook heerlijk van een restje worteltjes.)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappel schillen en wassen en in stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en in stukjes snijden.
Worteltjes wassen en in stukjes snijden.
Bleekselderij wassen, draden eraf trekken. In stukjes snijden.
Boter smelten. Aardappel, ui, knoflook, grootste deel worteltjes (3 eetlepels achterhouden) en bleekselderij hieraan toevoegen en plm. 5 minuten zachtjes bakken. Zoveel water toevoegen tot plm. 1 liter. Suiker en bouillontabletten erbij en alles aan de kook brengen. Alles in plm. 15 minuten gaar koken.

Bereidingswijze

Pureren met staafmixer.
Rest wortelstukjes toevoegen. Weer aan de kook brengen tot worteltjes gaar zijn.
Op smaak maken met zout, peper en paprikapoeder.
Garneren met fijngesneden selderijblad.

Serveertip

Heerlijk als voorgerecht

Bron

Aangepast recept uit Tip Culinair



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top