
1 kleine aardappel
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
350 gram geschrapte worteltjes
3 stengels bleekselderij
2 eetlepels gesneden selderijblad
20 gram boter
2 kippenbouillon- of groentenbouillon-tabletten
1 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder
versgemalen peper, zout
Staafmixer
Het recept van dit hele lekkere soepje stond in een oude Tip Culinair. Natuurlijk weer door mij iets aangepast. LEKKERR dat ie is!! (Ook heerlijk van een restje worteltjes.)
Aardappel schillen en wassen en in stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en in stukjes snijden.
Worteltjes wassen en in stukjes snijden.
Bleekselderij wassen, draden eraf trekken. In stukjes snijden.
Boter smelten. Aardappel, ui, knoflook, grootste deel worteltjes (3 eetlepels achterhouden) en bleekselderij hieraan toevoegen en plm. 5 minuten zachtjes bakken. Zoveel water toevoegen tot plm. 1 liter. Suiker en bouillontabletten erbij en alles aan de kook brengen. Alles in plm. 15 minuten gaar koken.
Pureren met staafmixer.
Rest wortelstukjes toevoegen. Weer aan de kook brengen tot worteltjes gaar zijn.
Op smaak maken met zout, peper en paprikapoeder.
Garneren met fijngesneden selderijblad.
Heerlijk als voorgerecht
Aangepast recept uit Tip Culinair
VanessaN 22-10-2012
Een goed soepje! Lekker gezond en smaakt geweldig
justus34 05-03-2012
Heerlijk soepje!
phaedra321 18-05-2011
Mmm lijkt me lekker, ga hem vandaag maken. Ik laat je nog weten wat we ervan vonden! Groetjes Phaedra
smulheks 20-01-2008
Hallo, dit recept heb ik afgelopen week meegenomen en uitgeprobeerd. Het is echt heel erg lekker! En gezond.
Ik heb de laatste paar minuten nog wat heel fijn gesneden preiringetjes meegekookt. Succesrecept! Bedankt.
Groetjes van BEP
stientje1 15-01-2008
Een heerlijk soepje voor de koude dagen, uitproberen en laten smaken. Bedankt voor het recept. Groetjes Christine