1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Pittige Indonesische kabeljauw

Pittige Indonesische kabeljauw

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2008

Ingrediënten 4 personen


3 uien
2 teentjes knoflook
600 gram kabeljauwfilet (dik stuk, dus geen staartstuk)
2 eetlepels olie
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 glas witte wijn


Verder heb je nodig


Ovenschaal
koekenpan


Pittige Indonesische kabeljauw
Pittige Indonesische kabeljauw

Het oorspronkelijke recept kwam ik tegen in een hele oude Tip Culinair. Het sprak mij aan en heb het wat aangepast. Mijn man en ik vonden het allebei verrukkelijk. We gaan dit vaker eten. Een AANRADER!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de uien en snij deze in halve ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de uien samen met de knoflook lichtbruin.
Blus af met de witte wijn.
Voeg de basterdsuiker, ketjap en sambal toe. Laat even mee verwarmen.
Doe de helft van het ui/knoflookmengsel in een vuurvaste schaal.
Leg hierop de vis. Verdeel de rest van de uien over de vis.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
Na plm. 20 minuten is de vis klaar.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree met knoflook, doperwten, sperziebonen, worteltjes, snijbonen of wat je zelf maar lekker vindt.

Bron

Aangepast recept uit Tip Culinair



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (22)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top