Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rundstoofvlees met witlof en sojasaus

Rundstoofvlees met witlof en sojasaus

Door: naus_marijke

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2008

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten voor 4 personen

witlof(s) 8
bruine abdijbier 1 fles(sen)
klont boter 1
rundkarbonaden 600 gram
bruine fond 1 liter(s)
peper en zout
sojasaus 2 soeplepel(s)
suiker 1 soeplepel(s)
balsamicoazijn 2 soeplepel(s)


Rundstoofvlees met witlof en sojasaus
Rundstoofvlees met witlof en sojasaus

Rundstoofvlees met witlof en sojasaus. Een Vlaams recept en erg lekker!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak het stoofvlees in een grote stoofpan met een nootje boter. Breng op smaak.
Bestrooi het vlees met de suiker en besprenkel het met de balsamicoazijn, de sojasaus, het bier en de bruine fond.
Laat de vleesbereiding inkoken en lichtjes verder garen.
Snijd het witlof overlangs in vieren door.

Bereidingswijze

Als het stoofvlees zo'n 25 minuten gaart, voeg dan het witlof toe.
Laat nog eens 45 minuten verder garen .

Serveertip

Serveer met tuinkers en gestoomde aardappelen.

Tip : Bestrooi dit gerecht met gegrilde sesamzaadjes voor een originele toets.

Wijntips : Bruin abdijbier komt uitstekend tot zijn recht bij dit gerecht.

Bron

GB Recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top