Pittig Rundvlees Stoofpotje
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 09-01-2008
Pittige rundvlees stoofschotel
Ingrediënten 4 personen
750 gr. mager rundvlees2 eetlepels bloem
50 gram boter of olie om in te bakken
7 sjalotten, gepeld en gehalveerd
4 teentjes knoflook geperst
1 rode paprika in kleine stukjes
1 glas rode wijn
2 dl. water
1 bouillonblokje (rund)
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 spaanse rode peper
1 spaans pepertje gedroogd
2 kruidnagels
3 laurierblaadjes
half kaneelstokje
tl. oregano, tijm, peper (gemalen), chilipoeder en rozemarijn
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 537,06 kcal |
Koolhydraten | 30,66 g |
Eiwitten | 44,07 g |
Vetten | 22,44 g |
Benodigdheden
BraadpanVoorbereiding
Vlees snijden in stukken van 2 bij 2cm.
Sjalotten, peper en paprika snijden.
Kruiden alvast bij elkaar doen in een kommetje.
LET OP: dit gerecht wordt vrij pittig, laat voor een mildere versie het gedroogde pepertje en de chilipoeder achterwege. Vervang de chilpeper eventueel voor paprikapoeder.
Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukken van 2 bij 2 cm.
Bestrooi deze met de bloem zodat het vlees rondom bedekt is.
Verhit de boter in de pan en braad het vlees in delen aan. (te grote hoeveelheden laat de temperatuur van de boter teveel zakken)
Halveer intussen de sjalotten. Snijd de rode peper (zonder zaadjes) in smalle reepjes.
Voeg het blikje tomatenpuree aan het vlees toe en bak even mee.
Voeg de sjalotten, de in reepjes gesneden rode peper en de 4 uitgeknepen teentjes knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Verkruimel het bouillonblokje en voeg deze samen met het glas rode wijn en het water toe aan het vlees. Voorzichtig langs de rand van de pan gieten zodat het vlees niet teveel afkoeld en daardoor taai wordt.
Maak de gepelde tomaten dmv een mes wat kleiner in het blik en voeg deze samen met de paprika bij het vlees.
Voeg daarna de kruiden (gedroogde peper, kruidnagel, laurierblad, oregana, tijm, peper, chilipoeder, rozemarijn en kaneelstokje) toe en roer alles goed door.
Als de saus te dik is of wordt tijdens het sudderen nog wat rode wijn of water toevoegen.
Dit alles 2 a 3 uur latten pruttelen.
Serveertip
Lekker met rijst of stokbrood en een frisse salade.
Laatste reacties
Ik heb het vanavond gegeten en het was heerlijk
Staat nu op het vuur, nog anderhalf uur! Ben benieuwd. Het hele huis ruikt er nu naar maar ik kan melden dat het geen onaangename geur is.
Dit recept is echt heerlijk! Vanavond staat deze voor de derde keer in drie weken weer op het menu. M``n vegetarische vriendin mag dus weer en pizza de oven in mikken. ;-) Kleine toevoeging voor mensen die van echt pittig houden: vervang de Spaanse peper door een Madame Jeanette peper. Erg heet, maar wel superlekker. Bedankt!
Lekker hoor dit ga ik vaker maken, groetjess.
Wat een geweldig recept. Het lekkerste stoofpotje tot nu toe, en dan heb ik pepers nog weg gelaten. Thanx!
de moeite waard lijkt me. ik ga het in ieder geval bookmarken en eens proberen.... Jacqueline
Dit klinkt lekker pittig, ben heel benieuwd hoe het zal smaken, bedankt!
Dank je wel voor dit heerlijke recept. Gisteren gemaakt en enorm lekker. Dit gerecht komt zeker vaker bij ons op tafel. Het is een soort combi van diverse stoofschotels die ik al vaker heb gemaakt maar het behoort zeker nu tot mijn favorieten. Bedankt!