1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pittig Rundvlees Stoofpotje

Pittig Rundvlees Stoofpotje

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2008

Ingrediënten 4 personen


750 gr. mager rundvlees
2 eetlepels bloem
50 gram boter of olie om in te bakken
7 sjalotten, gepeld en gehalveerd
4 teentjes knoflook geperst
1 rode paprika in kleine stukjes
1 glas rode wijn
2 dl. water
1 bouillonblokje (rund)
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 spaanse rode peper
1 spaans pepertje gedroogd
2 kruidnagels
3 laurierblaadjes
half kaneelstokje
tl. oregano, tijm, peper (gemalen), chilipoeder en rozemarijn


Verder heb je nodig


Braadpan


heerlijk pittig stoofpotje!

heerlijk stoofpotje met wat extra ingrediënten.

heerlijk stoofpotje met wat extra ingrediënten.
Pittig Rundvlees Stoofpotje
Pittig Rundvlees Stoofpotje
Lekker stoofpotje
Lekker stoofpotje
Pittig Rundvlees Stoofpotje
Pittig Rundvlees Stoofpotje
Pittig stoofvleespotje
Pittig stoofvleespotje

Pittige rundvlees stoofschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees snijden in stukken van 2 bij 2cm.
Sjalotten, peper en paprika snijden.
Kruiden alvast bij elkaar doen in een kommetje.

LET OP: dit gerecht wordt vrij pittig, laat voor een mildere versie het gedroogde pepertje en de chilipoeder achterwege. Vervang de chilpeper eventueel voor paprikapoeder.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken van 2 bij 2 cm.
Bestrooi deze met de bloem zodat het vlees rondom bedekt is.
Verhit de boter in de pan en braad het vlees in delen aan. (te grote hoeveelheden laat de temperatuur van de boter teveel zakken)
Halveer intussen de sjalotten. Snijd de rode peper (zonder zaadjes) in smalle reepjes.
Voeg het blikje tomatenpuree aan het vlees toe en bak even mee.
Voeg de sjalotten, de in reepjes gesneden rode peper en de 4 uitgeknepen teentjes knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Verkruimel het bouillonblokje en voeg deze samen met het glas rode wijn en het water toe aan het vlees. Voorzichtig langs de rand van de pan gieten zodat het vlees niet teveel afkoeld en daardoor taai wordt.
Maak de gepelde tomaten dmv een mes wat kleiner in het blik en voeg deze samen met de paprika bij het vlees.
Voeg daarna de kruiden (gedroogde peper, kruidnagel, laurierblad, oregana, tijm, peper, chilipoeder, rozemarijn en kaneelstokje) toe en roer alles goed door.
Als de saus te dik is of wordt tijdens het sudderen nog wat rode wijn of water toevoegen.
Dit alles 2 a 3 uur latten pruttelen.

Serveertip

Lekker met rijst of stokbrood en een frisse salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top