Pindasoep

  • Surinaams, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-1999

Pindasoep is een uniek gerecht, dat bestaat uit een krachtige bouillon met kokosmelk en pindakaas erin.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Vlees: zoutvlees, varkensstaart, gerookt spek of een combinatie van deze drie. Een bezoeker van deze site schreef me dat hij pindasoep eens met worstjes had gegeten.
Kip: stukjes poot of vleugel
Olie
Een ui
Bouillonblokje
Laos
Gemberpoeder
Aji-no-moto of Ve-tsin
soepselderij
Een half blikje kokosmelk
En pindakaas dus.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook zoutvlees, varkensstaart en spek zacht en giet het af. Het water niet gebruiken, want het is veel te zout. Bak het vlees en de kip met het uitje op in de olie. Voeg de kruiden toe en daarna water en het bouillonblokje. Laat het geheel doorkoken tot de kip gaar is. Voeg nu de pindakaas en de kokosmelk toe. Laat de soep niet meer doorkoken nadat de kokosmelk erin zit, anders gaat er een laag kokosolie op de soep drijven

Serveertip

Voeg voor het serveren de selderij toe. Serveer met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten