1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Rijstkip

Rijstkip

Door: karinb

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-1999

Ingrediënten 4 personen


Een kip natuurlijk, of kippenpoten
een kleine ui
knoflook
laospoeder of verse laos
gemberpoeder of verse gember
goede ketjap (geen conimex)
maggiblokje
aji-no-moto of ve-tsin
spijsolie



Rijstkip is het gerecht dat iedere Surinamer kent. Het smaakt bij nagenoeg alle Surinaamse eten.
Voor een kip met een bijzonder krachtige smaak kun je dit recept volgen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het is het lekkerste de schoongemaakte en in stukken gesneden kip eerst te bakken in de olie. Daarna gaan de uitjes, knoflook en kruiden bij. Als laatste de ketjap en het maggiblokje. Doe er nu een beetje water bij en laat de kip gaar worden.

Serveertip

Opdienen met... natuurlijk, rijst! en groente zoals kouseband of amsoi. Vergeet ook niet peper aan te bieden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top