1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. troepie!

troepie!

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-01-2008

Ingrediënten 8 personen


1,5 kilo rundvlees,6 uien,6 paprika's in verschillende kleuren,4 middelgrote tomaten,5 grote aardappelen,1,5 rode hete peper,1 liter curry saus.gewoon de lange fles van de c-1000 winkel!dus geen ketchup! en ernaast rijst óf gekookte aardappelen. makkelijk als je geen rijst eter bent.
en de truc:1,5 liter gekookt water wat nog heet is!!!!!!!!!


Verder heb je nodig


Pan, goede grote roer/meng lepel
fornuis,scherp mes,je mond om te proeven!


troepie!
troepie!
troepie!
troepie!
troepie!
troepie!
troepie!
troepie!

Is een antilliaans gerecht met een ietwat hollands tintje. (normaal slaan de vlammen uit je achterste,dus ben mild met de pepers),
ik heb er geen foto van, maar zodra ik het weer gemaakt is zal ik er een foto van maken...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in kleine stukjes snijden en wassen met citroen.
tomaten ontpitten ,paprika's schoonmaken en dan samen met de uien en tomaten in kleine blokkies snijden.aardappelen in blokkies van ongeveer een dobbelsteen.peper fijn maken.

Bereidingswijze

Vlees goed uitknijpen en dan bakken, tot het bruin is.dan de paprika blokkies er bij.als de paprika, bijna zacht is, gooi je de uien erbij en de tomaat.dan de fijngemaakte peper er in.
nu goed blijven roeren want het gaat op zeker plakken aan de onderkant van je pan. als dit zo is: tijd om het water erbij te gieten. heet ! zo uit de waterkoker! rustig gieten en blijven roeren. dat roeren doe je tot dat je het water goed vermengt hebt.aardappelen er bij, en onder vrij vaak roeren,kijken of de aardappelen gaar zijn.zijn ze uitelkaar gevallen? prima! dan mag je nu op je gemak de currysaus erbij doen, 1 liter. en blijven roeren! zet je vuur nu uit.nadat alles goed vermengt is even de deksel op de pan doen en tot rust laten komen.
na een minuut of 5 , eten!

Serveertip

Zelf eet ik met witte rijst, maar partner eet met gekookte aardappelen en soms zelfs met brood. zie het als peen en uien, die eet je ook met brood of gebakken, of gewoon gekookt. in ieder geval: ik maak van de rijst een bergje midden op het bord en schep er dan de ''troepie'' over heen. dan loopt het eraf net als een lavastroom. eet niet teveel in 1x, want het vult enorm, maar eenmaal gegeten blijf je toch nog even naar de keuken gaan om net ff wat erbij te halen, hihihihi

Bron

Schoonmoeder.....................Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peki-love


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peki-love
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top