Tagliatelle met spinazie, mascarpone & parmezaansekaas

  • Italiaans, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2008
  • Tagliatelle met spinazie, mascarpone & parmezaansekaas

    Tagliatelle met spinazie, mascarpone & parmezaansekaas

    Tagliatelle met spinazie, mascarpone & parmezaansekaas

Een heerlijke pasta van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ingrediënten
450 g tagliatelle of spaghetti
olijfolie
2 theelepels boter
2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes
½ bolletje nootmuskaat, vers geraspt
400 g verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden
zeezout en zwarte peper uit de molen
1,2 dl slagroom
150 g mascarpone
2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2949,13 kcal
Koolhydraten 339,01 g
Eiwitten 84,75 g
Vetten 134,14 g
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ondertussen een koekenpan of wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knoflook en de nootmuskaat in. Doe er, wanneer de boter gesmolten is, de spinazie bij. Na 5 minuten is die geslonken en mooi donker van kleur. Een groot deel van het kookvocht is dan al verdampt en wat rest is heerlijke, intens smakende spinazie. Breng de groente op smaak met zout en peper en doe er de room en mascarpone plus een paar lepels van het kookvocht van de pasta bij. Breng de saus tegen de kook aan en proef nog eens of er nog zout of peper bij moet.
Laat de pasta uitlekken, bewaar wat van het kookvocht en roer de pasta door de spinaziesaus. Strooi de Parmezaanse kaas erop en hussel. Geef saus en pasta met wat kookvocht een zijdeachtige consistentie, zodat het geen kleffe troep wordt. Proef nog een laatste keer en zet het gerecht direct op tafel.

Bron

jamie Oliver

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten