Heerlijk dessert Charlotte Russe

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 blaadjes witte gelatine, 2.5 dl melk ,merg van half vanillestokje,3 eierdooiers,80 gram poedersuiker 4 dl slagroom,150 gram langevingers.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een puddingvorm.

Voorbereiding

Week de gelatine volgens aanwijzingen op de verpakking.Breng de melk met de vanille aan de kook.

Bereidingswijze

Roer de eierdooiers en de poedersuiker schuimig.Voeg de hete melk onder flink roeren toe aan de eierdooiermassa.Verhit de massa al roerend tot hij aan de lepel blijft plakken.Knijp de gelatine uit en roer hem door de hete creme.Laat de creme iets afkoelen zodat hij een beetje kan opstijven. Klop 2.5 dl slagroom stijf en schep door de creme.Bekleed de wanden van een pudding vorm met lange vingers en vul hem met de creme.Zet de vorm een nacht in de koelkast. Klop1.5dl slagroom stijf.Stort de charlotte op een schaal en garneer met de slagroom .

Bron

Dit is een heel oud recept van mijn oma.

Serveertip

Zijn er geen kinderen bij het gezelschap dan kan u een beetje vanille likeur aan de creme toevoegen.Eet u smakelijk

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten