Kiptajine met tutti frutti en sinaasappel

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2008

Heerlijk geraffineerd pittig-zoet kipgerecht gecombineerd met gestoofde zuidvruchten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote kip of vier kippenbouten zonder vel;
300 gram gedroogde vruchten (tutti-frutti);
1 uitgeperste sinaasappel;
1 dessertlepel kaneelpoeder;
3 eetlepels olijfolie;
4 eetlepels suiker;
zout naar smaak.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smeer de kip goed in met zout.
Verhit de olijfolie in een pan en braad de kip aan alle kanten aan.
Bestrooi met kaneel en giet het sinaasappelsap eroverheen. Giet er zoveel water bij tot de kip net onderstaat.
Voeg de gedroogde vruchten en de suiker toe en breng aan de kook.
Zet het gas laag en laat het gerecht 40 minuten zachtjes stoven totdat alles gaar is en het vocht is ingekookt.

Serveertip

Dien heet op met daarbij b.v. gestoomde aardappelen en stukken Marokkaans brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten