1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Rozemarijn Paasbrood uit Italië

Rozemarijn Paasbrood uit Italië

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2008

Ingrediënten


4 e olijfolie
35 g rozijnen (als je van meer rozijnen houdt, doen jij meer)
1 e gedroogde rozemarijn naaldjes
500 g patentbloem
1 zakje gedroogde gist
1 t zout
3 e witte basterdsuiker
1/2 e boter om in te vetten


Verder heb je nodig


In dit type bakkerij werkte ik in 1982: http://www.youtube.com/watch?v=AMQZ-aI641w


Rozemarijn Paasbrood uit Italië
Rozemarijn Paasbrood uit Italië
Rozemarijn Paasbrood uit Italië
Rozemarijn Paasbrood uit Italië

PANE DI ROSMARINO
Dit wordt met Pasen in Toscane gegeten, er worden vloer broden gemaakt.
In dit recept wordt gedroogde rozemarijn gebruikt, in het originele recept in Italië gebruikt men een takje rozemarijn om mee te bakken met de rozijnen, als de rozijnen zijn gebakken wordt het takje verwijderd. Ik vind wel de droge rozemarijn erdoor ook lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Roerbak de rozemarijn en rozijnen 2 minuten in steelpannetje. (niet te lang, precies tot rozijnen opgezwollen zijn en nog niet donker gekleurd. (onthou dat het van vuur nog even verder doorbakken en zwart kunnen worden)
2. Laat afkoelen tot lauw.
3. Roer bloem en gist door elkaar en roer er 3 dl lauwwarm water door. Kneed het deeg 10 minuten tot het elastisch is en niet meer plakt.
4. Roer zout en 1 lepel basterdsuiker door het rozijnen-mengsel en kneed het rozijnen-mengsel met de olie door het deeg.
5. Dek de kom af met een vochtige doek of plasticfolie en laat op een warme plaats 30 minuten rijzen.
6. Vet de bakplaat in.
7. Vorm het deeg tot een plat vloer brood en leg op de bakplaat, laat nogmaals 30 minuten onder een vochtige doek of plasticfolie rijzen.
8. Verwarm de oven voor op 225*C. Bak het brood 15 minuten.
9. Los de rest van de basterdsuiker op in een kopje met 4 lepels heet water.
10. Bestrijk het brood ermee en zet nog 15 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is. Laat op oven rooster afkoelen. (dit geeft ook een mooi blinken glans op de brood.

Serveertip

Opmaak van brood:
Maak de bol deeg met jou vuisten horizontaal plat zodat er een lange platte deeg vormt. Vouw de twee lange uiteinde naar midden en begin van boven af de brood in een vloer brood vorm op te rollen terwijl je steeds dit met jou kneukels stijf aandrukken tegen de volgende laag deeg.

Deze brood smaak heerlijk met geroosterd vlees of als tussendoor hapje in dikke plakken met boter erop.

Bron

Weet ik niet meer



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top