1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella Valençiana

Paella Valençiana

Door: shell_seeker

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2008

Ingrediënten 4 personen


8 drumsticks
1 liter kippenbouillon
6 eetlepels olijfolie
200 gram chorizo, in dikke plakjes
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
1 rode paprika, zonder zaadjes,in blokjes
1 eetlepel paprikapoeder
1 vleestomaat, gepeld en in blokjes
450 gram arborio rijst
150 gram doperwten (diepvries)
250 gram cocktailgarnalen
2 eetlepels gehakte peterselie


Paella Valençiana
Paella Valençiana

Een typisch Spaans gerecht uit Valencia. Je kunt allerlei variaties maken met groentes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de drumsticks zachtjes 10 minuten in de kippenbouillon. Schep ze eruit en dep ze droog.

Verhit de olie in een ruime lage pan.
Roerbak hierin de chorizo, ui, knoflook en paprika 3 ? 4 minuten.
Bak de kip daarna 3 minuten mee zodat deze lichtbruin kleurt
Voeg de paprikapoeder, tomaat en rijst toe en schep alles om tot de rijst glanst.
Giet de kippenbouillon in gedeeltes erbij en voeg de doperwten toe.

Kook de rijst onder voortdurend toevoegen van bouillon in ongeveer 20 minuten gaar, regelmatig roeren!

Bak de garnalen in twee eetlepels olijfolie en serveer ze op de paella samen met de peterselie.

Serveertip

Voeg eventueel zeevruchtencocktail of gekookte mosselen aan de paella toe.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top