Gepocheerde zalm

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-01-2008
  • Gepocheerde zalm

    Gepocheerde zalm

    Gepocheerde zalm

Gewoon puur natuur. Lekker, gemakkelijk, niet duur en snel klaar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 mooie moten zalm of dikke plakken zalmfilet, liefst vers van de markt of zo.

Maar zalm uit de diepvries van de Aldi of Lidl is ook prima. Laat de vis dan wel langzaam in de koelkast ontdooien. Verwijder het dooiwater.

Zout
Roomboter (lekker boter uit de Normandie bijvoorbeeld)
Verse peterselie
Citroen

Evt. witte droge wijn, bijv. een gewone blanc de blancs. Die gebruik ik veel voor visgerechten.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 307,16 kcal
Koolhydraten 0,58 g
Eiwitten 30,19 g
Vetten 19,59 g

Voorbereiding

Knip de peterselie heel fijn, bewaar een of twee takjes voor garnering.
Snijd de citroen in mooie partjes.

Bereidingswijze

Doe de zalm in een wijde pan en pocheer in water met zout. De zalm zou van binnen best nog een klein beetje rauw mogen zijn, het maakt de vis lekker sappig.
Smelt in een apart pannetje op heel zacht vuur de boter tot dat die zacht (cremeachtig) maar niet doorschijnend is.

Tip: Je kunt de zalm ook pocheren in wat (zelfgemaakte) visbouillon of met visfond uit een potje. Maar dit is niet nodig. Gewoon puur en naturel zoals in het recept vind ik het lekkerst..

Bron

Eigen recept.

Serveertip

Doe de zalm op een warm bord en giet er wat van de zachte boter over. Strooi daar wat van de fijngehakte peterselie over. Garneer met een partje citroen en een takje peterselie. Naar smaak een beetje citroensap over de boter / vis / peterselie druppelen.
___

De vis is erg lekker, met een glaasje koele Blanc de Blancs en vers en echt knapperig brood met wat gezouten roomboter.

Smaakt ook lekker bij grotere pastavormen zoals bijvoorbeeld penne.

Maar wat dacht je van een fijne zelfgemaakte aardappelpuree en verse lichte, kort in wat boter gestoofd mengsel van jonge groenten zoals worteltjes, erwtjes, broccoliroosjes, sperziebootjes en gourgetteblokjes met daarover wat fijggehakte peterselie ? Niet te versmaden

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 03-02-2008

Hoi Frans, ik heb dit meegenomen, ik ben gek op zalm en dit lijkt mij erg lekker. Dank je wel. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten