1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. courgettesoep

courgettesoep

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2008

Ingrediënten 4 personen


1 middelgrote courgette
1 appel
1 stuk selderijknol of 2 stelen bleekselderij
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
25 g boter
1 tl oregano
¾ liter bouillon van bouillonblokjes
1 dl room of creme fraiche (naar believen, kan ook zonder)
scheutje citroensap
zout en peper en nootmuskaat


Verder heb je nodig


Pa


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Courgette en selderij in stukjes snijden
Ui en knoflook snipperen
Boter in pan en de ui een paar minuten fruiten,
Voeg groenten, appel, knoflook en oregano toe en een klein gedeelte van de bouillon.
Ongeveer 15 minuten zachtjes laten garen.
Dan rest bouillon toevoegen aan de kook brengen en soep pureren met staafmixer.
Indien de soep te dik is wat kokend water toevoegen
Voor het serveren, indien gewenst, room toevoegen en op smaak brengen met citroensap, peper en zout en nootmuskaat.

Serveertip

Lekker met broodcroutons of toast en verse basilicum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marbor


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marbor
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top