Gerookte spareribs

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2008

Gerookte spareribs, eerst koken, marineren, roken en dan op de grill of BBQ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 dikke spareribs, 4dl vleesbouillon, 2 tl sesamolie, teentje(s) knoflook, 2 el sojasaus, 2 el rijstwijn, 0,5 tl vijfkruidenpoeder, 2 el honing, 1 tl sambal, vers gemalen peper, peprolie, citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoven, grill of BBQ

Voorbereiding

Kook de pareribs 10 min in de bouillon en laat ze in de bouillon afkoelen. Meng de sesamolie, uitgeknepen knoflook, sojasaus, rijstwijn, vijfkruidenpoeder, honing, sambal en peper door elkaar en marineer hierin de ribbetjes minimaal 2 uur.

Bereidingswijze

Haal ze uit de marinade en dep ze droog. Bestrijk ze met peperolie en rook ze 15 min. Leg ze onder een verwarmde grill of op het rooster van een BBQ en gril of rooster ze, onder af en toe keren en bestrijken met de marinade 15 min. Leg ze op een schotel en garneer met plakjes citroen.

Bron

Gerookte lekkernijen van Cecile Thijssen

Serveertip

Met salade en (zelfgemaakte) patat. Het lekkerst is de ene dag te koken, marineren en te roken en de andere pas te grillen/BBQ-en.
Als je toch bezig ben, maak dan wat meer en vries het in.

Laatste reacties

djeeg avatar
djeeg 14-03-2009

Is het nu de bedoeling dat wij kookboekjes overtypen? isbn 90-215-4304-4

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten