1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. stoemp basisrecept

stoemp basisrecept

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2008

Ingrediënten 4 personen


Gebruik steeds half om half aardappelen + een groente naar keuze :
bv 500gr aardappelen + 1 struik brocoli
of 500gr aardappelen + 500gr wortelen
kruiden naar smaak : bijvoorbeeld met thijm peper , nootmuskaat, een bouillon blokje( bv kippebouillon of met olijfolie voor pasta en rijst) ,
facultatief : een teentje look of 1 fijngesnipperde ui , of spekblokjes


Verder heb je nodig


Pureestamper


Voor deze STOEMP gebruik je een minimum aan water waardoor de smaak en vitamines optimaal worden behouden.
kan met nagenoeg alle soorten groenten worden bereid (voorbeelden brocoli , bloemkool, spruiten wortelen of prei stoemp )

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappel en snij in kleinere stukken. was de groenten (voorbeeld brocoli en verdeel in roosjes, de steel kan ook gebruikt worden, wel snijden in zeer fijne stukjes), snij ui of teentje look zeer fijn

Bereidingswijze

Stoof alle groenten aan in een eetlepel olijfolie, voeg de kruiden en bouillonblokje al meteen toe en laat even stoven met deksel. Doe na 5 a 10 min 1 glas water bij en laat weer verder stoven met deksel . regelmatig omroeren en indien nodig nog wat water bijvoegen om eventueel aanbranden te voorkomen en de stoemp mag niet te droog zijn . Laat samen garen tot de groenten en aardappelen mals genoeg zijn om met de pureestamper te pletten en klaar ! .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sabinesylvie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sabinesylvie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top