
750 gram vastkokende aardappelen
3 eieren
100 ml mayonaise
50 ml creme fraiche
4 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels fijngehakte bieslook
250 gram kleine augurkjes
300 gram gerookte kipfilet
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 appel (Elstar)
2 theelepeltjes mosterd
peper, zout
2 theelepels paprikapoeder
1/2 dl witte azijn
1 eetlepel suiker
blaadjes sla om te garneren
Houten lepel - grote schaal
Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar.
Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!!
Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.
Schil de aardappelen. Snij ze in kleine blokjes. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in blokjes.Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder een koude kraan. Pel de eieren en snij ze in blokjes.
Snij de augurken in kleine blokjes.Snij de gerookte kipfilet in blokjes.
Roer de mayonaise met de crème frache en de kruiden door elkaar.
Was de slablaadjes en maak ze goed droog.
Kook de aardappelblokjes in water met zout plm. 3 minuten. Voeg dan ui, knoflook, azijn en suiker toe. Breng alles nog een keer aan de kook. Giet af in een vergiet. Laat goed uitlekken.
Voeg de blokjes appel, ei, gerookte kipfilet en augurk bij de aardappels. Roer door elkaar met een houden lepel.
Roer het mayonaise-mengsel erdoor. Maak de salade op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Leg de slablaadjes op een platte schaal. Verdeel de salade erover. Garneer met diverse vissoorten. Bijv. gerookte forelfilet, gerookte zalm, garnalen, paling. Eieren, Tomaatjes, augurkjes, z.z.uitjes.
Aangepast recept AH "De smaak van december"
pwiggers 12-06-2017
Monique je kunt de aardappelsalade wel 2 dagen bewaren, maar daarna denk ik niet. Salades zijn altijd moeilijk in kleine hoeveelheden te maken.
pwiggers 12-06-2017
Reactie van moniquek1:
Ik heb je salade gemaakt toen het warm weer was,ik vond hem erg lekker,weet alleen niet hoe lang je het kon bewaren want het was veel te veel voor mijn alleen,ik had al de helft gemaakt. groetjes liefs Monique
pwiggers 29-05-2017
Moniquek1 en ankie43 allebei heel hartelijk bedankt voor jullie reactie bij mijn recept. Fijn te horen Ankie dat de salade jullie zo goed gesmaakt heeft. Nog gecondoleerd met het overlijden van je oom. Ik wens je verder een prettige week. Lieve groet, Petra
ankie43 27-05-2017
Hallo Petra, vandaag gemaakt met nog wat andere salades. De echtgenoot had het buikje rond en zei deze moet je ff bewaren. Had ik allang gedaan. Was heerlijk. Heb het appeltje gemist, volgende keer misschien twee. Evengoed heerlijk gegeten vandaag. Was een verdrietige dag met een overleden oom en veel hitte. Een beetje in de keuken klooien helpt me altijd wel weer overeind. Bedankt weer en fijn weekend Ankie.
moniquek1 27-05-2017
Hallo Petra ,heb je salade recept meegenomen blijft vast nog langer warm weer ,dus komt goed van pas groetjes en een fijne zondag nog Monique