Rundvleescurry

  • Montignac, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-03-1999

Een gerecht om van te smullen.
Schrik niet van de yoghurt, die geeft door het zuurtje de wat romige smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr.magere runderlappen
1 eetl.(wijn) azijn
3 theel. kerriepoeder
3 teentjes knoflook
? theel. gemberpoeder
1 laurierblaadje
? theel. kardamom
naar smaak cayennepeper
2 eetl. boter
2 grote uien
1 groene peper
2? dl.yoghurt
1 eetl. citroensap
200 gr. snijbonen
2 eetl. peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom en braadpan.

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met peper en zout. Meng in een grote kom kerriepoeder, knoflook, gemberpoeder, verkruimeld laurierblad, kardamom en cayennepeper door de wijnazijn. Laat het vlees minstens 2 uur op smaak komen.
Blancheer de snijbonen. Snipper de uien. Snijd de groene peper in ringetjes ( eerst kapje eraf en door de handen rollen om de zaadjes eruit te krijgen ). Peterselie fijnhakken.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en bak daarin de uien glazig. Voeg de groene peper en de blokjes vlees toe en schep alles goed door elkaar. Laat het vlees kleuren en het vocht verdampen. Voeg de yoghurt en eventueel citroensap toe en laat het gerecht in een gesloten pan ongeveer 2? uur op een laag vuur zachtjes stoven. Roer er de snijbonen door en verwarm het gerecht door en door. Strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.
Tip:
In fase 2 kunt u de snijbonen vervangen door 200 gr. ( diepvries ) erwten of gekookte linzen.









Serveertip

Lekker met de prei in lauwwarme dressing eerder in een Montignac recept vermeld.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dibbessie avatar
dibbessie 22-05-2001

Nu gemaakt met rundvlees en dat is nog lekkerder! Moest natuurlijk wel een tijdje staan maar daarom zo lekker geworden!

dibbessie avatar
dibbessie 23-02-2001

Een heerlijk gerecht! Ik heb hem tot nog toe gemaakt met stukjes kipfilet. Ook erg lekker als snel recept. De kip hoeft natuurlijk niet zo lang op te staan als rundvlees. Ik maak zeker nog een keer het recept met rundvlees op een zondag als 't een tijdje kan opstaan!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten