1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Groene linzen
  5. Rundvleescurry

Rundvleescurry

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-03-1999

Ingrediënten 4 personen


600 gr.magere runderlappen
1 eetl.(wijn) azijn
3 theel. kerriepoeder
3 teentjes knoflook
? theel. gemberpoeder
1 laurierblaadje
? theel. kardamom
naar smaak cayennepeper
2 eetl. boter
2 grote uien
1 groene peper
2? dl.yoghurt
1 eetl. citroensap
200 gr. snijbonen
2 eetl. peterselie


Verder heb je nodig


Kom en braadpan.


Een gerecht om van te smullen.
Schrik niet van de yoghurt, die geeft door het zuurtje de wat romige smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met peper en zout. Meng in een grote kom kerriepoeder, knoflook, gemberpoeder, verkruimeld laurierblad, kardamom en cayennepeper door de wijnazijn. Laat het vlees minstens 2 uur op smaak komen.
Blancheer de snijbonen. Snipper de uien. Snijd de groene peper in ringetjes ( eerst kapje eraf en door de handen rollen om de zaadjes eruit te krijgen ). Peterselie fijnhakken.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en bak daarin de uien glazig. Voeg de groene peper en de blokjes vlees toe en schep alles goed door elkaar. Laat het vlees kleuren en het vocht verdampen. Voeg de yoghurt en eventueel citroensap toe en laat het gerecht in een gesloten pan ongeveer 2? uur op een laag vuur zachtjes stoven. Roer er de snijbonen door en verwarm het gerecht door en door. Strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.
Tip:
In fase 2 kunt u de snijbonen vervangen door 200 gr. ( diepvries ) erwten of gekookte linzen.









Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met de prei in lauwwarme dressing eerder in een Montignac recept vermeld.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theaw


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theaw
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top