Gluhwein, de lekkerste :-)

  • Oostenrijks,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2008

De lekkerste GLUHWEIN eindelijk thuis!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 fles landwijn/huiswijn (van de AH bijvoorbeeld). mild en soepel
2 sinaasappelen (halve schil bewaren)
1/2 citroen (stuk schil bewaren)
12 kruidnagelen
1 stokje kaneel
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
evt scheut port/cognac/rum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, evt trechter.

Voorbereiding

Niet echt, alles mag in 1x in de pan!

Bereidingswijze

- Fles wijn in de pan doen, op een zacht pitje zetten.
- Sinaasappelen en citroen persen, en sap in de pan erbij doen.
- Snijd een stuk van de uitgeperste schil van de citroen af en doe dit erbij. Tevens een halve uitgeperste sinaasappel. Hop in de pan (wel even eerst onder de kraan afspoelen)
- Kruidnagels, kaneel en basterdsuiker erbij.
- Breng aan de kook en laat het dan nog ca. 30 minuten zachtjes koken, deksel op de pan!
- Ik laat het meestal dan nog even een half uurtje ofzo extra staan, zonder het gas aan. Hoeft niet hoor.
- Het geheel moet gezeefd worden, ik doe dat meestal in een koffiefilter. Soms het filter vervangen, want er blijft best veel achter.
- Dan in de fles gieten, een trechter is handig.
- Ik vacumeer de boel altijd even als ik een glas gedronken heb.

Je kunt voor je het in de fles giet er nog een scheut port/cognac of rum bij doen omdat je alcoholverlies hebt. Maar ik vind dat oprecht niet eens nodig! Eerst even proeven. Net wat je lekker vindt. Een extra schep suiker kan lekker zijn.
Volgens mij is er geen standaard recept, maar ik zou niet meer dan een halve citroen gebruiken (wordt te zuur), en verse sinaasappels zijn erg goed. Wees niet zuinig met kruidnagels.

Bron

Weet ik niet meer, ik maak dit al jaren, en het is telkens weer zo lekker!

Serveertip

Een kop of glas een minuut in de magnetron en het is lekker heet. Of later opwarmen in een pannetje. Net wat je wilt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

BlueHighway avatar
BlueHighway 21-12-2015

Tip: haal eerst de "grove" ingrediënten uit de wijn, daarna zeven door een zeef waarin je een laag watten hebt gelegd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten