Tonijn Quiche

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-1999
  • Tonijn Quiche

    Tonijn Quiche

    Tonijn Quiche

Een hartige taart met tonijn

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
7 plakjes bladerdeeg ; 4 eieren ; 2 blikjes naturel tonijn ; 1 bekertje zure room of creme fraiche ; zonnebloempitten ; 150 gram geraspte kaas ; kruiden zoals bieslook, peterselie, zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een Quiche vorm van doorsneden van 20 cm.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
De plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
Maak de tonijn open en laat het uitlekken.

Bereidingswijze

Beleg de vorm met de plakjes bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in de bodem. Leg de uitgelekte tonijn op de met bodem belegde bladerdeeg, daarna verdeel je de zonnepitten over de tonijn. Dan maak je een mengsel van de eieren, room en de kruiden. Dit mengsel verdeel je over de vorm. Daarna dek je het af met de gerapste kaas. Mocht je nog deeg hebben uitsteken boven de vorm dan kan je dit terug slaan over het gerapste kaas heen. Je plaatst het in de oven voor 35 minuten. Eet smakelijk.

Serveertip

Een komkommer salade. Hierna komt het hoofdgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten