1. Home
  2. Recepten
  3. Chocolademoussetaart

Chocolademoussetaart

Door: vanessa_73

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-12-2007

Ingrediënten 12 personen


De bodem:
300 gr. brownie cookies (AH)
180 gr. zacht roomboter

De chocolademousse:
200 gr. pure chocola (Callebaut, minstens 72% cacao)
25 gr. pisa likeur (slijter)
2 eieren, gesplitst
60 gr. suiker
1 1/2 dl slagroom

Topping:
300 gr. witte chocola
80 gr. slagroom
30 gr. roomboter


Verder heb je nodig


* springvorm, doorsnede 22 cm


Een taart voor de zon- en feestdagen (en is het niet iedere dag een zon- of feestdag?!)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bodem:
De koekjes met de hakmolen verkruimelen en mengen met de boter. Dit mengsel over de bodem van de taartvorm besmeren en de randen van de taartvorm circa 2 cm hoog.

De chocolademousse:
Plaats een kom in een pan water die je tegen de kook aan houdt om de chocola met de likeur te smelten.
Klop de eierdooiers met de suiker romig en zachtgeel van kleur.
Neem de kom uit de pan en roer het eierdooiermengsel door de chocola. Laat onder af en toe roeren het chocola-eimengsel afkoelen.
Klop de eiwitten(in een vetvrije schaal) en de slagroom stijf.
Meng het chocola-mengsel luchtig door de slagroom en voeg de eiwitten met de spatel toe.
Doe de mousse in de taartvorm.

De topping:
Smelt de boter, slagroom en chocola in een pannetje op het vuur. Wel er bijblijven en roeren, anders gaat de chocola schiften.
Schenk de topping VOORZICHTIG over de mousse.

Zet minimaal 2 uur in de koelkast om volledig op te stijven.

Serveertip

Niet al te grote punten snijden en serveren met een dot slagroom en een (zelfgemaakte) kletskop.

Bron

Eigen recept.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vanessa_73
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top