Feesthapje

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-12-2007
  • Feesthapje

    Feesthapje

    Feesthapje

Dit recept kreeg ik van een vriendin die het ooit van internet heeft gehaald, ze heeft zelf het recept veranderd. Niet meer te achterhalen dus. Ik heb het gemaakt en het is echt zoooo lekker, heerlijk op een toastje of stokbrood. Dit recept smeert een heel eind dus als je met weinig personen bent dan halveer je de hoeveelheid. Zelfs mensen die niet van Roquefort kaas houden vinden dit smeersel heel lekker! En het bevat geen vlees dus geschikt voor vegetariërs onder ons.

Deel dit recept

Ingrediënten
*100 gr verse roomkaas zonder kruiden (bvb Mon Chou)
*100 gr Danish blue * (of een smeerbare versie blauwe kaas)
*4 hardgekookte eieren
*5 volle eetlepels fijngesneden bieslook.
*Ongeveer 3-4 eetlepels fijngesneden peterselie.
*½ Rode paprika (in kleine stukjes)
*40 g gepelde walnoten. *Peper en zout naar smaak
*Eventueel wat paprikapoeder (ik heb de pittige gebruikt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, Mes,Staafmixer of hakmolen, schaar,Kom. Vork.

Voorbereiding

* Zet alles klaar en weeg.

Bereidingswijze

*Doe de Danish blue in een kom, prak fijn.
*Voeg de roomkaas toe.
*Snijdt de eieren in piepkleine blokjes).
*Voeg ze toe aan het kaasmengsel.
*Maal de walnoten in de staafmixer tot kleine stukjes,voeg toe aan het kaasmengsel.
*Knip of hak de peterselie heel fijn en voeg toe aan het kaasmengsel.
*Snij de schoongemaakte paprika in piepkleine blokjes, voeg toe aan het kaasmengsel.
*Voeg zout en peper en kruiden naar smaak toe. (Proef even)
*Prak nu alles door elkaar en zet de kom afgedekt in de koelkast tot gebruik.
* Je kan dit ook een dag van te voren maken en als je alles maalt met de staafmixer dan is dit lekkere smeersel heel snel klaar, maar maal het NIET te fijn je moet de ingredienten nog kunnen herkennen!

Bron

Vriendin

Serveertip

Tip over de kaas. Mocht je een Lidl in de buurt hebt kan je de Danischer Weichkase Blauschimmel nemen want die is heerlijk smeuïg en die heb ik gebruikt. Zit in blauw pakje. (op het ogenblik (dec. 2010) niet voorradig.

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 25-07-2016

Wat een heerlijk apart hapje, bedankt!

orphan avatar
orphan 24-06-2008

Ik heb dit recept meegenomen, klinkt erg lekker

stiny26 avatar
stiny26 05-04-2008

Lijkt me erg lekker, neem het mee bedankt. Groetjes Micky

wooley avatar
wooley 03-03-2008

Hoi Louise, Na een hele tijd Smulweb te hebben gemeden, omdat het zo langzaam was, kom ik weer even bij je neuzen en tegelijk weer wat meenemen. Groetjes Jacqueline

souvlaki avatar
souvlaki 24-02-2008

Hallo Louise, heb dit recept van jou gemaakt voor een vriendin die jarig was en het was een succes hoor!!!! Nogmaals dank, groetjes Souvlaki

veggiesrule! avatar
veggiesrule! 09-02-2008

Hallo, ik heb dit recept gemaakt. Zelf vond ik het lekker maar niet geweldig lekker, maar mijn vriend heeft achter elkaar driekwart stokbrood hiermee gegeten en hij was razend enthousiast! Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Ik ga het zeker nog eens maken voor een feestje. Ben heel benieuwd naar de reacties van verschillende mensen. Bedankt.

praline1 avatar
praline1 12-01-2008

Ben heel benieuwd hoe het in ''t echt smaakt, het klinkt in ieder geval wel heel lekker, dank je wel!

naus_marijke avatar
naus_marijke 06-01-2008

Hoi Louise, Lijkt mij een heerlijk borrelhapje! Ik ga dit zeker eens uitproberen! Groetjes, Marijke

marie-france avatar
marie-france 06-01-2008

Hoi Louise, ziet er heel goed, heb het meegenomen. Groet, Marijke

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 06-01-2008

Hoi Louise, mijn man is deze week jarig en dan ga ik dit maken. Dank je voor het recept. g roetjes. Christa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten