1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Piraten-spiesjes

Piraten-spiesjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-12-2007

Ingrediënten 3 personen


375 gram ossenhaas of dik rosbief
1 mespunt gemalen witte peper
3 kleine uien
3 kleine ingemaakte maiskolfen
1 rode paprika
1 gele paprika
2 eetlepels plantaardige olie
1 afgestreken theelepel zout


Verder heb je nodig


Keukenpapier
snijplank
keukenmes
klein keukenmesje
3 metalen spiesjes ( of saté prikkers)
braadpan


Lekker voor uw kind zijn feestje!!! Ahoy!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

Spoel het vlees onder koud water af en dep het met een keukenpapier droog. Snijd het vlees nu in 15 blokjes en bestrooi deze met peper. Schil de uien, snijd de maiskolfjes dwars door. Halveer de paprika's em verwijder de stelen en zaadjes. Was de paprika's in 21 grote stukken. Prik afwisselend groente en vlees aan de spiesje. Het is wel belangrijk om als eerste stuk en laaste stuk van het spiesje begint en eindigd met een stukje vlees, dan kan namelijk de groente er niet van af glijden. Verhit de olie in de braadpan en bak de spiesen in 8-10 gaar aan alle kanten. Breng de spiesen ten slotte met zout op smaak.

Serveertip

Stokbrood, rijst, gierst en een salade.

Voor kinderen patatjes en een zelfgemaakte salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cynthia-luf-paarden


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cynthia-luf-paarden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top