Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Witte chocolademousse met nootmuskaat en lauriersiroop

Witte chocolademousse met nootmuskaat en lauriersiroop

Door: rinnepin

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2007

Ingrediënten


* 300 gr witte chocolade
* 4 eierdooiers
* 1 el fijne kristalsuiker
* 4 el kokend water
* 2 blaadjes gelatine
* iets minder dan een halve bol nootmuskaat
* 400 ml slagroom
* 4 eiwitten
* snuf zout

siroop:

* 200 ml water
* 5 gedroogde laurierblaadjes
* 125 gr fijne kristalsuiker



Dit toetje is ontstaan nadat ik voor de verhuizing al een groot deel van mijn kookboeken had ingepakt en nu juist zin had om eens dat taartje uit te proberen dat in een inmiddels al diep in een doos opgeborgen kookboekje stond. In dat taartje zat nootmuskaat en laurier. Het taartje nog steeds niet gemaakt, maar een opgeborgen kookboek levert soms lekkere toetjes op

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie. Klop in de tussentijd de eierdooiers met suiker licht en schuimig en week de gelatine in koud water. Roer de eierdooiers door de gesmolten chocolade en los de gelatine op in 4 el kokend water (ik gebruik hier het water van de bain marie voor). Gelatinemengsel door het chocolademengsel roeren, daarna de nootmuskaat erboven raspen en doorroeren. Een beetje af laten koelen. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de chocolade. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout, dit voorzichtig in 2 of 3 delen door het chocoladeslagroommengsel roeren. Bekleed een vochtig cakeblik met vershoudfolie en schenk de mousse hier in. Laat dit minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Breng voor de siroop het water met de laurier aan de kook en laat dit 20 minuten op een laag pitje sudderen. Verwijder de blaadjes, vul het vocht weer aan tot 200 ml en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en laat dit 5 minuten inkoken, daarna af laten koelen.

Stort de mousse, snij hem in plakken (het vergt wat handigheid, mocht je op veilig willen spelen dan kun je een extra blaadje gelatine gebruiken) en schenk de siroop er omheen.

Serveertip

Als je de mousse voor minder personen maakt (dit is voor 6-8 personen), dan kun je het ook in schaaltjes op laten stijven, of kleine puddingvormpjes.

Bron

Www.foodbgood.com



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rinnepin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top