Noodlesoep met gemarineerde kip & paksoi

  • Japans, Soep
  • 30-60 min.
  • Noodlesoep met gemarineerde kip & paksoi

    Noodlesoep met gemarineerde kip & paksoi

    Noodlesoep met gemarineerde kip & paksoi

een verrassend lekkere japanse maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 g kipfilet; 1,5 l water; 3 kippenbouillontabletten; 1/2 komkommer; paksoi; 250 g udon (japanse mie) of anders eiermie; 1 dl teriyakimarinade; 150 g tauge; 1 tl sesamolie; 2 dunne preien; 1 rood pepertje of tl sambal; 1 teentje knoflook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 411,05 kcal
Koolhydraten 54,41 g
Eiwitten 33,11 g
Vetten 4,86 g

Voorbereiding

De kipfilet minimaal een half uur laten marineren in de marinade. Komkommer over de lengte in vieren snijden, vruchtvlees eruit en in boogjes snijden. Paksoi in repen snijden, prei snijden.

Bereidingswijze

De kipfilet eerst droogdeppen en dan grillen of in een beetje olie gaarbakken in een anti-aanbakpan. Kip laten afkoelen en in dikke plakken snijden. Ondertussen de prei in wat olie bakken. Voeg het water met de bouillonblokjes toe en laat het 10 minuten trekken. Kook de mie gaar zoals vermeld staat op de verpakking. De paksoi en komkommer bij de soep voegen. Knoflookteentje erboven uitknijpen, pepertje fijnsnijden en samen met de tauge en sesamolie toevoegen. Eventueel wanneer nodig op smaak brengen met zout, peper en ketjap. Verdeel de mie en kip over grote soepkommen, schep de soep erop en strooi er koriander en seroendeng over.

Bron

onbekend

Serveertip

Zet een schaaltje seroendeng en ketjap op tafel.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

suziwan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten