Noodlesoep met gemarineerde kip & paksoi
- Japans, Soep
- 30-60 min.
een verrassend lekkere japanse maaltijdsoep
Ingrediënten 4 personen
350 g kipfilet; 1,5 l water; 3 kippenbouillontabletten; 1/2 komkommer; paksoi; 250 g udon (japanse mie) of anders eiermie; 1 dl teriyakimarinade; 150 g tauge; 1 tl sesamolie; 2 dunne preien; 1 rood pepertje of tl sambal; 1 teentje knoflookVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 411,05 kcal |
Koolhydraten | 54,41 g |
Eiwitten | 33,11 g |
Vetten | 4,86 g |
Voorbereiding
De kipfilet minimaal een half uur laten marineren in de marinade. Komkommer over de lengte in vieren snijden, vruchtvlees eruit en in boogjes snijden. Paksoi in repen snijden, prei snijden.
Bereidingswijze
De kipfilet eerst droogdeppen en dan grillen of in een beetje olie gaarbakken in een anti-aanbakpan. Kip laten afkoelen en in dikke plakken snijden. Ondertussen de prei in wat olie bakken. Voeg het water met de bouillonblokjes toe en laat het 10 minuten trekken. Kook de mie gaar zoals vermeld staat op de verpakking. De paksoi en komkommer bij de soep voegen. Knoflookteentje erboven uitknijpen, pepertje fijnsnijden en samen met de tauge en sesamolie toevoegen. Eventueel wanneer nodig op smaak brengen met zout, peper en ketjap. Verdeel de mie en kip over grote soepkommen, schep de soep erop en strooi er koriander en seroendeng over.
Bron
onbekend
Serveertip
Zet een schaaltje seroendeng en ketjap op tafel.