1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Perentaart
  6. Perentaart

Perentaart

  •  , Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-1999

Ingrediënten


Voor het deeg: 300gr bloem*100gr witte basterdsuiker*200gr margarine*1 ei*zout*citroensap
Voor de vulling: 500gr gewone suiker*9 eieren*375gr roomboter*peren uit blik



Een recept voor 2 a 3 taarten in een boterkoekvorm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de boterkoekvormen in en bekleed met het deeg.*Dit ongeveer 20 a 30 minuten "blind" bakken op 180C.* Maak ondertussen de vulling: boter en suiker langzaam laten smelten en steeds blijven roeren* als de suiker bijna is opgelost van het vuur halen en een beetje af laten koelen*eieren loskloppen en langzaam het boter- en suikermengsel erbij gieten*Haal de boterkoekvormen uit de oven*Snijd de peren in plakjes en verdeel deze over de bodems*Giet de vulling er overheen*Ongeveer 30 minuten bakken op 150C (de bovenkant moet een mooi bruin kleurtje hebben)

Bereidingswijze

Zie bij voorbereiding. Heb het perongeluk daar neer gezet en ik heb geen zin om het hier weer opnieuw neer te zetten.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top