koolraap-wortelstamppot

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • koolraap-wortelstamppot

    Koolraap-wortelstamppot

    Koolraap-wortelstamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 koolraap
2 winterwortels
1 kg panklare kruimig kokende aardappelen
zout
1 fijne slagersrookworst
50 g boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 608,30 kcal
Koolhydraten 60,28 g
Eiwitten 17,96 g
Vetten 30,58 g

Bereidingswijze

Halveer de kookraap, snijd de helften in plakken en schil de plakken. Was ze en snijd ze in blokjes.
Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakjes.
Kook de koolraap, de wortel en de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar.
Leg na 10 min. koken de worst op de groenten en laat hem wellen.
Giet de groenten af maar vang 1 dl van het kookvocht op. Laat de groenten uitdampen.
Stamp ze met de boter tot een grove stamppot en voeg zonodig nog wat van het kookwater toe. Snijd de worst in plakjes en serveer ze met de stamppot.

Bron

www.c1000.nl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chaootje avatar
chaootje

Doorsturen

Home Recepten