Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Irish stew

Irish stew

Door: henny_b_b

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-03-1999

Ingrediënten 6 personen


1 kg lamsschouder
1 kg aardappel
2 grote uien
1 el parelgerst
450 ml kippebouillon
peterselie


Verder heb je nodig


Braadpan


Een eenvoudig maar heerlijk stoofgerecht. In principe niet veel werk, maar het heeft wel een lange stooftijd nodig!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verdeel het vlees met een scherp mes in ca. 8 stukken en verwijder het overtollig vet. Schil de aardappellen en snijd ze in plakjes, snijd de uien in ringen.

Bereidingswijze

Leg in de Braadpan om en om lagen uien, aardappelen en vlees en strooi er peper en zout over. Strooi er tenslotte de parelgerst over en leg er een laatste laag aardappelen op. Giet er zoveel bouillon op dat het geheel half onderstaat.
Leg het deksel erop en laat alles heel langzaam 3 uur sudderen. Strooi er voor het opdienen de fijngehakte peterselie over.

Serveertip

Lekker met worteltjes en/of doperwtjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top