Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf bourgignon

Boeuf bourgignon

Door: robertoet

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-12-2007

Ingrediënten 4 personen


1000 gram runderlappen
100 gram gerookt spek in blokjes
2 uien
2 knoflooktenen
1 grote winterwortel
zout, versgemalen peper
4 dl rode wijn
2 dl. runderbouillon
2 laurierblaadjes
1/2 theelepel tijm
250 gram champignons
5 theelepels bloem met een flinke kop er op.
80 gram boter


boeuf bourgignon

Een lekker recept dat eigenlijk niet kan mislukken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees in blokjes gesneden in een marinade van de wijn, tijm, laurier en evt. een paar takjes peterselie 2 1/2 uur laten trekken.
Beter is het nog om dit een dag van te voren te doen.
De ui in grove blokjes snijden en de wortel in schijfjes en daarna in parten snijden.
De champignond later pas snijden anders drogen ze uit.

Bereidingswijze

Bak in de boter de runderlapjes op hoog vuur aan.
Schep het aangebraden vlees met een schuimspaan op een bord.
ondertussen de uien en de wortel in een andere pan lekker bakken.
De bloem bij beetjes in de bouillon met een garde oplossen.
Dan de rest van de gezeefde marinade toevoegen.
Even goed doorverhitten zodat het een beetje dik wordt, anders voorzichtig wat extra bloem erdoor.
Dan het vlees er bij en de ui en wortel.
Doorroeren en 2 uur laten stoven.
Na 2 uur de spekblokjes er door heen en een 1/2 uur later de champignons.
Dan nog een half uur laten stoven.

Serveertip

Lekker met rijst.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van robertoet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top