
1.25 theelepel zwarte peper korrels
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 0.25 theelepel geraspte nootmuskaat
- 0.25 theelepel kardemomzaad
- 0.25 theelepel paprikapoeder
- 0.25 theelepel gemalen kurkuma
- 0.25 theelepel zout
- 0.25 theelepel gemalen piment
- 4 kruidnagels
Vijzel
Voor de liefhebbers van kruiden hier het recept van ras el hanout
Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en het betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt.
Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen of marokkaanse winkels.
Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd.
Ras El Hanout is lekker bij stoofpotjes, gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous.
Indien je het zelf wenst te maken is hier een recept:
Maak alles fijn in een vijzel en meng goed door elkaar
balouken 08-09-2012
In Gent is een winkeltje waar je ALLE kruiden kan vinden.
En echt niet duur.
VEEL goedkoper dan grootwarenhuizen en andere zaken.
Ik vind het een topwinkeltje.
Vits-Staelens BVBA (Gent)
Bij Sint-Jacobs 14
9000 Gent
foekje1 05-10-2011
Ras El Hanout is moeilijk te krijgen. Het is een van mijn favoriete specerijen mengsels. In de speciaal zaken zijn ze peper (!)duur.
Groetjes, Marieke
Samiraat73 13-01-2011
In de traditionele ras el hanout wordt juist geen rode paprika gebruikt. Er zijn twee basis Ras el Hanouts Msagan en Lamrouzia, maar een uniforme compositie bestaat niet, iedere kok, huishuiden en persoon, heeft een eigen hand. De beste to nu toe heb ik bij monuza spices & oils. www.monuzaspices.com