Kerstpudding met bananen

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2007
  • Kerstpudding met bananen

    Kerstpudding met bananen

    Kerstpudding met bananen

  • Kerstpudding met bananen

    Kerstpudding met bananen

    Kerstpudding met bananen

  • Kerstpudding met bananen

    Kerstpudding met bananen

    Kerstpudding met bananen

  • Kerstpudding met bananen

    Kerstpudding met bananen

    Kerstpudding met bananen

Een heerlijk ouderwets feestelijk nagerecht. Wil je nu eens geen ijs na met kerst....dit gerecht is heel byzonder. het recept is zeker al 30 jaar oud. LET OP: dit recept moet een dag van te voren gemaakt worden.!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg bananen (net rijp); wat suiker; 1 zakje vanillesuiker; boter om in te vetten; 500 gr. lange vingers; rum om te besprenkelen. VOOR HET CHOCOLADEGLAZUUR: 2 grote repen chocolade; 6 eetlepels warm (tot heet) water, 4 eetlepels poedersuiker; 50-60 gr. boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender; cakevorm; pannetje; plankje

Voorbereiding

Pureer de net rijpe (gepelde) bananen. roer er de suiker en vanillesuiker door. Vet een cakevorm in en bedek de bodem met een laag lange vingers, die tevoren met wat rum zijn besprenkeld. Bedek de lange vingers met een laag bananen puree. Herhaal deze werkwijze tot alles op is. Zorg ervoor dat de laatste laag uit lange vingers bestaat. Leg een passend plankje op deze pudding, zet daarop een gewicht - b.v. een blik conserven - en zet de vorm zo in de koelkast. De volgende dag de inhoud voorzichtig op een groot bord storten en de pudding wordt nu voorzien van een laag chocolade glazuur die je als volgt maakt: Laat de repen chocolade smelten in het hete water. Laat het gedurende 5 minuten al roerend zacht koken. Voeg er de poedersuiker bij, roer nog even goed door, neem de pan van het vuur en voeg er, zodra het mengsel wat is afgekoeld, de boter bij. Roer tot de boter is gesmolten en zich goed met de chocolade heeft gemengd. Spreid het glazuur daarna onmiddellijk over de cakepudding uit en maak alles glad met een mes dat in koud water is gedoopt.

Bron

oud boekje

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-07-2019

de repen moet je laten smelten in de 6 eetlepels water (heet) zoals vermeld bij : chocolade glazuur (onderaan het recept)

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-07-2019

de repen moet je laten smelten in de 6 eetlepels water (heet) zoals vermeld bij : chocolade glazuur (onderaan het recept)

Molenarinnetje avatar
Molenarinnetje 16-07-2019

Als je dit recept volgt, mislukt het glazuur totaal. De gesmolten repen gaan schiften.

hedy1962 avatar
hedy1962 25-05-2013

Hallo Ruth, Ik heb dit recept meegenomen hoor , lijkt me HEEL LEKKER !!! Als ik het gemaakt heb , krijg je mijn reactie. Groetjes, Hedy

ArualB avatar
ArualB 24-05-2013

Leuk, neem ik mee. Dank je wel!

ankie43 avatar
ankie43 24-05-2013

Hallo Ruth, deze meegenomen want kan niet genoeg goeie cake-variaties hebben. Bedankt en groet van Ankie

ruthbrock avatar
ruthbrock 24-05-2013

Dank je wel Lisa94 voor de mooie foto bij dit recept. uiteraard heb ik hem opgeslagen. Tof weekend en groetjes van Ruth

ruthbrock avatar
ruthbrock 09-12-2012

hoi karin, nee de repen moet je laten smelten in de 6 eetlepels water (heet) zoals vermeld bij : chocolade glazuur (onderaan het recept) fijne zondag en groetjes van ruth

karin11213 avatar
karin11213 08-12-2012

lijkt me makkelijk en lekker te maken voor de kerst. Inderdaad een x wat anders dan ijs. Je schrijft dat je de repen chocolade laat smelten in heet water maar ik neem aan dat je daar toch een kom in het hete water plaatst en daarin de repen legt?? Fijn weekend gewenst. Groetjes Karin

eye-riz avatar
eye-riz 25-12-2009

zat te zoeken op recepten voor een Kerstdessert. Heb het zojuist gemaakt (echt, zo gemaakt!), en ben heel benieuwd hoe het smaakt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten