1. Home
  2. Recepten
  3. Pudding
  4. Kerstpudding met bananen

Kerstpudding met bananen

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2007

Ingrediënten 6 personen


1 kg bananen (net rijp); wat suiker; 1 zakje vanillesuiker; boter om in te vetten; 500 gr. lange vingers; rum om te besprenkelen. VOOR HET CHOCOLADEGLAZUUR: 2 grote repen chocolade; 6 eetlepels warm (tot heet) water, 4 eetlepels poedersuiker; 50-60 gr. boter.


Verder heb je nodig


Blender; cakevorm; pannetje; plankje


Kerstpudding met bananen
Kerstpudding met bananen
Kerstpudding met bananen
Kerstpudding met bananen
Kerstpudding met bananen
Kerstpudding met bananen
Kerstpudding met bananen
Kerstpudding met bananen

Een heerlijk ouderwets feestelijk nagerecht. Wil je nu eens geen ijs na met kerst....dit gerecht is heel byzonder. het recept is zeker al 30 jaar oud. LET OP: dit recept moet een dag van te voren gemaakt worden.!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pureer de net rijpe (gepelde) bananen. roer er de suiker en vanillesuiker door. Vet een cakevorm in en bedek de bodem met een laag lange vingers, die tevoren met wat rum zijn besprenkeld. Bedek de lange vingers met een laag bananen puree. Herhaal deze werkwijze tot alles op is. Zorg ervoor dat de laatste laag uit lange vingers bestaat. Leg een passend plankje op deze pudding, zet daarop een gewicht - b.v. een blik conserven - en zet de vorm zo in de koelkast. De volgende dag de inhoud voorzichtig op een groot bord storten en de pudding wordt nu voorzien van een laag chocolade glazuur die je als volgt maakt: Laat de repen chocolade smelten in het hete water. Laat het gedurende 5 minuten al roerend zacht koken. Voeg er de poedersuiker bij, roer nog even goed door, neem de pan van het vuur en voeg er, zodra het mengsel wat is afgekoeld, de boter bij. Roer tot de boter is gesmolten en zich goed met de chocolade heeft gemengd. Spreid het glazuur daarna onmiddellijk over de cakepudding uit en maak alles glad met een mes dat in koud water is gedoopt.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Oud boekjeOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top