Kerst Haasje met verassing.....
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een heerlijk gevuld varkenshaasje voor de Kerst......of te wel haasje rep je............
Ingrediënten 5 recipe.people
1 pakje monchou kaas.1 pakje blauwe schimmelkaas.
2 teentjes knoflook.
wat verse bieslook.
scheutje room.
5 varkenshaasje schoon gevliesd.....of kophaasjes...
5 lapjes katen spek
peper en zout .
wat mosterd.
Stampotje maken van rode kool of spruitjes.en spekjes.
Rozmarijn takjes.
Benodigdheden
Braadpan.Braadslee.
Spuitzak.
Voorbereiding
Roer de kaassoorten met de uitgeperste knoflook en de klein gesneden bieslook door elkaar.
Doe dit in een spuitzak met een grove mond.....
Bereidingswijze
Steek met een steel van een vork een gat in het dikke gedeelte van de varkenshaas,
Spuit met de spuitzak het varkenshaasje van binnen vol met het kaasmengsel.
Kruid het vlees aan de buitenzijde met peper en zout of met mosterd....
Rol er schuin omheen het lapje katenspek.
Steek dit vast met een coctailprikkertje.
Braad dit kruidenhaasje aan in wat boter of olijfolie....mooi bruin...
Indien men een oven heeft schuif dan de pan in een oven van 150 graden. voorverwarmen... en laat dit ongeveer 45 min garen ...
Haal de haasjes eruit en wikkel ze in de alufolie...
Maak van het aanbaksel een lekkere saus,doe er wat water bij en wat mosterd ,een scheutje room. en evt wat vers gebakken champignons,,,,wat bij binden.....op smaak maken met peper en zout..
Bron
uit eigen culinaire keuken.
Serveertip
Verwarm de borden voor.....
Maak met een steekertje een rondje van een van de stampotjes...
Snijd de varkenshaas in kleine mootjes....
Leg deze om het stampotje heen....
Steek in het stampot ringtje een takje rozemarijn.....
Drapeer de warme saus er om het geheel heen....
Doe wat saus in een saus kom...
Drink er een lekker glas Rode wijn bij,,,,,,,,,
Ik wens alle Smulweb leden een Fijne Kerst en een culinair 2008.!!!!
...