1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Fondue Bouillon

Fondue Bouillon

Door: nanettel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2007

Ingrediënten 4 personen


2 uien
1 theelepel peperkorrels
aromat
boter
sherry
teentje knoflook
1 glas witte wijn
1 blokje vlees of kippenboillon



Lekker met de kerst,of speciale dagen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui en de knoflook fruiten. De witte wijn toevoegen en alles laten koken. Peperkorrels erbij, aromat, vleesbouillon en 1 liter water. Dit geheel ongeveer 10 minuten laten koken.
Daarna het glas sherry erbij.
En klaar is de bouillon.

Als je vrienden te eten krijgt kun je dit ook al 's middags maken, of de dag ervoor.

Serveertip

Allerlei soorten vlees kun je erin dopen aan een fondue prikker.
Heerlijk en Sonja zal er ook blij mee zijn, want mager is het als je er niet teveel sausjes bij maakt.

Zelf doe ik dat wel en een huzarensalde erbij wat stokbrood evt wat patatjes voor de kids.

De volgende dag kun je van de bouillon ook nog soep maken door er wat vermicelli in te doen en wat gehakt balletjes.
Om nog wat lekkers bij de soep te eten pak je een afbakstokbroodje die halveer je in de lengte.
250 gram gehakt kruiden zoals je lekker vind. Dit prak je met een vork op de stokbroodjes.
Daarover wat plakje kaas even in de oven tot het gehakt gaar is en snoepen maar,?

Bron

Mijn moeder



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top