fries suikerbrood

  • Regionaal, Brood
  • > 120 min.

Met die lekkere harde klontjes

Deel dit recept

Ingrediënten
350 g bloem
10 g gist
snufje zout
2 tl. kaneel
1 tl. suiker
2 1/2 dl. lauwe melk
200 g vergruisde suikerklontjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje, brokkel er de gist in met de suiker. Maak dit aan met de helft van de melk. Roer de omringende bloem (ongeveer een derde deel, de rest blijft eromheen liggen) erdoor tot een dik deeg is ontstaan. Laat de kom, afgedekt, een half uur op een lauw warme plaats staan

Bereidingswijze

Voeg de rest van de melk en het zout erbij en roer het om. Voeg de suikerklontjes en de kaneel erbij. Kneed het deeg net zo lang tot het niet meer plakt. Laat het deeg in een plastic zak een uur op een lauw warme plaats rijzen.
Vet een vorm in met boter en vul deze met het deeg. Bak het brood in circa 30 minuten onderin een voorverwarmde oven van 225 C.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ellentje avatar

Doorsturen

Home Recepten