1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Suikerbrood
  5. fries suikerbrood

fries suikerbrood

Door: ellentje

  • Regionaal, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-03-1999

Ingrediënten


350 g bloem
10 g gist
snufje zout
2 tl. kaneel
1 tl. suiker
2 1/2 dl. lauwe melk
200 g vergruisde suikerklontjes



Met die lekkere harde klontjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje, brokkel er de gist in met de suiker. Maak dit aan met de helft van de melk. Roer de omringende bloem (ongeveer een derde deel, de rest blijft eromheen liggen) erdoor tot een dik deeg is ontstaan. Laat de kom, afgedekt, een half uur op een lauw warme plaats staan

Bereidingswijze

Voeg de rest van de melk en het zout erbij en roer het om. Voeg de suikerklontjes en de kaneel erbij. Kneed het deeg net zo lang tot het niet meer plakt. Laat het deeg in een plastic zak een uur op een lauw warme plaats rijzen.
Vet een vorm in met boter en vul deze met het deeg. Bak het brood in circa 30 minuten onderin een voorverwarmde oven van 225 C.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top