1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Saus
  6. CAMEMBERT MET LENDE BIEFSTUK EN RODE WIJN SAUS

CAMEMBERT MET LENDE BIEFSTUK EN RODE WIJN SAUS

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-12-2007

Ingrediënten 2 personen


400 g lendenbiefstuk
60 g Camembert
20 ml olie

VOOR SAUS:
20 g boter
1 ui, heel fijn
verse tijm
100 ml rode wijn
125 ml kippenbouillon
zout
peper
1 t maïsmeel
10 g boter



Een hoofdgerecht voor twee personen en ideaal voor bij kerst bijvoorbeeld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd horizontaal een holte in elk biefstuk en vul biefstukken met Camembert.
2. Maak holte weer dicht met cocktail prikkers.
3. Sorteer uien in boter tot glazig en geurig van smaak.
4. Voeg tijm en rode wijn toe en breng aan kook en reduceer tot een derde van vocht overblijft.
5. Voeg kippenbouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
6. Verdik saus met maïsmeel of maïzena.
7. Zeef saus en warm saus weer op en klopt de boter erdoor. (hou warm)

VERDER:
8. Verwarm olie in een koekenpan of grillpan en bak biefstukken voor vijf tot zeven minuten (voor rauw) en zeven tot tien minuten (voor medium)
9. Maak biefstukken op smaak met zout en peper.
10. Verdeel warme wijnsaus over biefstukjes.

Serveertip

Serveer met aardappel wiggen en een gemengde groene salade

Bron

Proeven en experimenteren



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top