Appelflappen(beignets)

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2007
  • Appelflappen(beignets)

    Appelflappen(beignets)

    Appelflappen(beignets)

  • Appelflappen(beignets)

    Appelflappen(beignets)

    Appelflappen(beignets)

Mmm, als je deze appelflappen eenmaal hebt gegeten, wil je geen andere meer,....Je bent gewaarschuwd!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g bloem
snufje zout
2 eetl. suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje kaneel
2 eetl. zonnebloemolie
2 eieren
350 ml melk of bier
1 kilo appels goudrenetten

zonnebloemolie om te frituren
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 592,80 kcal
Koolhydraten 98,20 g
Eiwitten 13,65 g
Vetten 11,06 g

Voorbereiding

Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden. Doe de olie en de eieren erin. Meng alles tot een glad mengsel. Meng ten slotte de melk of het bier erdoor. Dek de kom af en laat het stevige beslag een half uur rusten. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met behulp van een appelboor. Snijd de appels in dikke plakken, drapper ze op een grote schaal en strooi er suiker overheen en kaneel zodat alles is bedekt. Drappeer de volgende laag appelschijven en besuiker en kaneel deze ook tot alle schijven op zijn. Verhit de olie tot 160ºC.

Bereidingswijze

Wentel enkele plakken appel door het beslag en bak ze in ca. 6 minuten gaar en goudbruin. Draai ze tijdens het bakken af en toe om. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met poedersuiker.

Bron

mezelf

Serveertip

Vervang de appel door uitgelekte schijven ananas of stukken banaan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Tweeling55 avatar
Tweeling55 27-12-2012

Tip: Goudrenetten zijn natuurlijk heerlijke appels voor appelbeignets maar omdat deze vrij zacht zijn en veel vocht bevatten spetteren ze zo in de pan en kun je beter grote Elstar, Jonagold of Cox Oranje gebruiken. 190 graden vind ik vrij hoog om in te bakken en bak ze zelf op 160 à 170 graden celcius.

marisca2 avatar
marisca2 29-12-2008

hallo vraagje:gaat het beslag onder invloed van het bier rijzen? Ik heb mij laten vertellen dat beslag van appelflappen niet moet rijzen voor het beste resultaat......klopt dit?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten