Kipsalade
- Internationaal, Buffet
- 20-30 min.
Lekkere zoetzure salade, als apart gerecht, of in combinatie met buffet.
I.v.m. de caloriën, kan men fritessaus of halvanaise gebruiken i.p.v. mayonaise.
Mayonaise blijft echter veruit het lekkerste.(aut.)
Voorbereiding
Kipfilet afkoken in water met zout en koud laten worden.
Aardappelen afkoken in water met zout, (stevig houden)en koud laten worden.
Ananas en perzik uit laten lekken.
Bereidingswijze
Koude kip,aardappelen, ananas en perzik in blokjes snijden van 1/2 cm.2.
Appel en augurk in iets kleinere blokjes snijden.
Alles mengen en aanmaken met de mayonaise, en op smaak maken met zout,zw.peper en kerry.
De salade enkele uren in de koelkast in laten trekken.
Bron
eigen.
Serveertip
Zeer geschikt als maaltijdsalade, bij een buffet, of bij de b.b.q.
Kan opgemaakt op een schaal, of als schepsalade geserveerd worden.