Kipsalade

  • Internationaal, Buffet
  • 20-30 min.

Lekkere zoetzure salade, als apart gerecht, of in combinatie met buffet.
I.v.m. de caloriën, kan men fritessaus of halvanaise gebruiken i.p.v. mayonaise.
Mayonaise blijft echter veruit het lekkerste.(aut.)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr. kipfilet
150 gr. aardappelen
100 gr. augurk z.z.
1/2 appel ( Jonagold of Cox)
4 schijven ananas (blik)
4 halve perziken (blik)
150 gr. mayonaise
1th.l.. zout, gemalen zwarte peper, 1/2 th.l. kerrypoeder.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kipfilet afkoken in water met zout en koud laten worden.
Aardappelen afkoken in water met zout, (stevig houden)en koud laten worden.
Ananas en perzik uit laten lekken.

Bereidingswijze

Koude kip,aardappelen, ananas en perzik in blokjes snijden van 1/2 cm.2.
Appel en augurk in iets kleinere blokjes snijden.
Alles mengen en aanmaken met de mayonaise, en op smaak maken met zout,zw.peper en kerry.
De salade enkele uren in de koelkast in laten trekken.

Bron

eigen.

Serveertip

Zeer geschikt als maaltijdsalade, bij een buffet, of bij de b.b.q.
Kan opgemaakt op een schaal, of als schepsalade geserveerd worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

teunisdrost avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten