Kabeljauw met schuim van witte boontjes en Vadouvanroom

  • Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2007

Luxe tussengerecht van het kerstmenu van Restaurant Apicius waar Thorvald de Winter de scepter zwaait!

Deel dit recept

Ingrediënten
4 stukjes kabeljauw zonder vel van ongeveer 100 g

175 gram room
100 gram melk
50 gram witte martini
30 gram vadouvan
Peper en zout

20 gram geroosterde cashewnootjes
1 stronk witlof
1 stuks courgette
1 stuks pompelmoes
200 gram gekookte witte boontjes
1 teentje knoflook
150 gram room

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de saus voeg je alle ingrediënten samen en laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.
Zeef de saus door een fijne puntzeef en maak luchtig met een staafmixer.

De witte boontjes mengen met warme room en knoflook.
Maak met een keukenmachine een gladde massa van de boontjes .
Zeef door een fijne puntzeef en vul een kiddespuit met de bonenmouse. Voeg 1 kiddepatroon toe.

Bestrooi de vis met peper en zout .
Bloem de vis lichtjes en bak deze in olijfolie
Werk het gerecht af met krokante witlof , courgette lintjes en wat segmenten uitgesneden grapefruit.

Een kiddespuit is wordt veelal in restaurants gebruikt om slagroom of mousses op te spuiten. Indien je dit niet tot je beschikking kun je ook een standaard spuitzak gebruiken (hierdoor is de mousse minder luchtig).

Bron

Uit de keuken van Thorvald de Winter

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten