Hertenbiefstuk met kumquatsaus

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Hertenbiefstuk met kumquatsaus

    Hertenbiefstuk met kumquatsaus

    Hertenbiefstuk met kumquatsaus

Kumquats zijn van de hele kleine sinaasappeltjes, die je met schil en al kunt eten na bereiding. Echt een verrassing als saus bij de hertenbiefstuk. Trouwens ook heel lekker bij eendenborst. Hebben we ook al geprobeerd. Onze vrienden waren afgelopen zaterdag verrukt en wij ook weer iedere keer als we deze saus eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 hertenbiefstukjes
peper, zout
40 gram boter
Voor de saus:
8 kumquats
1/2 kaneelstokje
50 gram geleisuiker
1 sjalotje
1 theelepel gedroogde tijm
1 dl wildfond
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hertenbiefstuk uit de koelkast halen en op kamertemperatuur half uurtje rusten. Kumquats schoonboenen onder de kraan. In dikke plakjes snijden. Pitjes verwijderen. 1 1/2 dl water met kaneelstokje aan de kook brengen. Kumquats hierin plm. 30 minuten zachtjes koken. Dan geleisuiker toevoegen en plm. 4 minuten op hoog vuur koken. Pan van het vuur nemen. Sjalotje pellen en snipperen.

Bereidingswijze

Boter verhitten. Hertenbiefstuk hierin naar gelang dikte en smaak 6 - 8 minuten bakken. Kruiden met peper en zout en verpakt in aluminiumfolie laten rusten.
In overgebleven bakvet sjalotje met tijm 2 minuten zachtjes bakken. Wildfond en kumquats met gelei toevoegen. Op hoog vuur 2 - 3 minuten koken. Vlees nog even 2 minuten in de saus leggen. In plakjes snijden en op bord leggen met saus erover.

Bron

Kumquatsaus uit "Nieuwe kijk op Koken"van AH

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree, gemarineerde rodekool en spruitjes omwikkeld met een plakje spek (zie mijn recepten)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten