zalm op bladspinazie uit de oven
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-12-2007
Voorbereiding
Spinazie ontdooien.
Bereidingswijze
De ontdooide spinazie ongeveer 5 minuten in 50 g boter stoven. Met kruiden op smaak brengen. In een vuurvaste vorm doen. De zalm met zout en peper inwrijven en met citroensap besprenkelen. De overige boter in een pan verhitten en de vis van beide kanten bakken. De zalm op de spinazie leggen. Roerend de bloem in het braadvet doen, de bouillon opgieten en de saus vervolgens van het vuur halen. De slagroom, eigeel en mosterd in de saus roeren en over de vis gieten. Het geheel met amandelen bestrooien en onder de gril ongeveer 10 minuten goudbruin bakken. Smaakt heerlijk met brede pasta en witte wijn!
Laatste reacties
Ijzer, omega3, gezonder kan het geloof ik niet. Heb er geen pasta bij gehad (teveel koolhydraten). Als altijd is zalm zwaar, maar was heerlijk. Bedankt!
Helaas, ik heb het vanavond gemaakt en was er niet enthousiast over. Ik hou van vis en lekker eten maar ik heb halverwege mijn bordje laten staan.