zalm op bladspinazie uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 400 g bladspinazie (diepvries)
* 90 g boter
* zout, peper en nootmuskaat
* 800 g zalmfilet
* 1 citroen
* 20 g bloem
* 125 ml bouillon
* 125 ml slagroom
* 2 eigeel
* 1 el mosterd
* 50 g amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spinazie ontdooien.

Bereidingswijze

De ontdooide spinazie ongeveer 5 minuten in 50 g boter stoven. Met kruiden op smaak brengen. In een vuurvaste vorm doen. De zalm met zout en peper inwrijven en met citroensap besprenkelen. De overige boter in een pan verhitten en de vis van beide kanten bakken. De zalm op de spinazie leggen. Roerend de bloem in het braadvet doen, de bouillon opgieten en de saus vervolgens van het vuur halen. De slagroom, eigeel en mosterd in de saus roeren en over de vis gieten. Het geheel met amandelen bestrooien en onder de gril ongeveer 10 minuten goudbruin bakken. Smaakt heerlijk met brede pasta en witte wijn!

Laatste reacties

Nelly5744 avatar
Nelly5744 19-11-2016

Ijzer, omega3, gezonder kan het geloof ik niet. Heb er geen pasta bij gehad (teveel koolhydraten). Als altijd is zalm zwaar, maar was heerlijk. Bedankt!

pittigdingetje avatar
pittigdingetje 11-11-2008

Helaas, ik heb het vanavond gemaakt en was er niet enthousiast over. Ik hou van vis en lekker eten maar ik heb halverwege mijn bordje laten staan.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten