Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-12-2007
  • Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

    Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

    Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

  • Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

    Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

    Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille)
12 halve walnoten
8 plakken serranoham
2 dl witte Chardonnay wijn
1 1/2 dl balsamico-azijn
gemengde sla met rucola (AH)
:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 710,29 kcal
Koolhydraten 60,15 g
Eiwitten 27,63 g
Vetten 33,24 g

Bereidingswijze

Laat de vijgen met noten goed uitlekken.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verdeel de sla over 4 borden. Lepel de dressing over de sla. Snij de plakken ham in tweeën.
Schik een plakje ham om elke vijg en leg ze op de sla.

Serveertip

Een verrukkelijk en feestelijk voorgerecht, dat heel snel te maken is!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hettyb1964 avatar
hettyb1964 08-05-2012

Ik ga dit recept toevallig zaterdag voor de 2 de keer maken, 2 jaar terug ook al eens gemaakt als voorgerecht voor 6 personen, echt héérlijk! Zijn de vijgen met vanille zoals aangegeven in het recept nog te verkrijgen bij AH?

cookingjoelle avatar
cookingjoelle 09-12-2011

heb je toevallig een vegetarisch alternatief voor de serranoham? verder heerlijk recept, ik ga `m uitproberen met kerst. bedankt!

adeline43 avatar
adeline43 26-02-2011

ik kan dit voorgerecht alleen maar verder aanbevelen.Ik heb het voor 6pers. gemaakt en iedereen vond het echt heerlijk.Omdat ik ook een paddestoelensoep had gemaakt, heb ik op ieder bord 2x vijgen gedaan. Volgend weekend krijgen wij weer eters en ik zal weer dit voorgerecht gaan maken...echt super.

foert avatar
foert 10-02-2011

ben benieuwd, wij eten zeer graag vijgen neem het mee

adeline43 avatar
adeline43 06-02-2011

ik ben echt benieuwd, neem het graag mee.

mikruud avatar
mikruud 22-08-2010

dat ziet er lekker uit!

antoinettea avatar
antoinettea 01-10-2009

Al een paar keer gemaakt, het is echt heerlijk!

picanto avatar
picanto 23-03-2009

Heerlijk maar voor de dressing gebruik ik de volgende keer slechts een theelepeltje honing.

orphan avatar
orphan 27-02-2009

Op het moment helemaal van de salade. deze lijkt me heerlijk met die vijgen dus neem ik mee en ga het proberen.Bedankt

kookclub2006 avatar
kookclub2006 27-02-2009

Namens kookclub2006, Van Harte Gefeliciteerd met jou recept van de dag. Groetjes Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten