1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-12-2007

Ingrediënten 4 personen


16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille)
12 halve walnoten
8 plakken serranoham
2 dl witte Chardonnay wijn
1 1/2 dl balsamico-azijn
gemengde sla met rucola (AH)
[Voor de dressing]:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
versgemalen peper


Salade met gemarineerde vijgen en serranoham
Salade met gemarineerde vijgen en serranoham
Salade met gemarineerde vijgen en serranoham
Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de vijgen met noten goed uitlekken.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verdeel de sla over 4 borden. Lepel de dressing over de sla. Snij de plakken ham in tweeën.
Schik een plakje ham om elke vijg en leg ze op de sla.

Serveertip

Een verrukkelijk en feestelijk voorgerecht, dat heel snel te maken is!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top