1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Borrelhapje met bladerdeeg en boursin

Borrelhapje met bladerdeeg en boursin

Door: pwiggers

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-12-2007

Ingrediënten


(roomboter) bladerdeeg
boursin met kruiden en knoflook of ander merk
los geklopt ei
sesamzaad of maanzaad


Verder heb je nodig


Bakpapier of bakmatje

Borrelhapje met bladerdeeg en boursin
Borrelhapje met bladerdeeg en boursin
Borrelhapje met bladerdeeg en boursin
Borrelhapje met bladerdeeg en boursin

Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker?
(Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bladerdeeg ontdooien. Bestrijken met eidooier en bestrooien met sesamzaad of maanzaad. Bladerdeeg eerst in 4 vierkantjes snijden, dan elk vierkantje weer schuin doorsnijden zodat je kleine driehoekjes krijgt. (Uit elk plakje haal je 8 stukjes.)
Bladerdeegdriehoekjes op de bakplaat leggen en in het midden van de voorverwarmde oven plm. 12 -15 minuten bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Als je ze laat afkoelen kun je ze in een goed gesloten trommel een paar dagen bewaren tot je ze wilt gebruiken,

Bereidingswijze

Met scherp mes de driehoekjes bladerdeeg dwars doorsnijden. Onderste zijde besmeren met boursin. Andere deel er weer op en opdienen maar.

Serveertip

Lekker borrelhapje!



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top