Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-12-2007

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen.
Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken.
Plakjes (roomboter) bladerdeeg
achterham
jong belegen kaas
plakjes gerookte zalm
boursin met kruiden en knoflook (of ander merk)
rundersaucijsjes
los geklopte eidooier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier of bakmatje

Bereidingswijze

Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Voor de saucijzenbroodjes:
Op elk plakje bladerdeeg 1/3 deel van een saucijs leggen. Bladerdeeg oprollen en in 3 stukken verdelen. Bestrijken met eidooier.
Voor de ham-kaas-hapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Blokje kaas in stukje ham verpakken. Midden op stukje bladerdeeg leggen. Punten naar elkaar vouwen.
Bestrijken met eidooier.
Voor de zalm-boursinhapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Bolletje boursin in stukje zalm rollen. Midden op stukje bladerdeeg leggen en als driehoekje naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
In het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten bakken.
tot de hapjes mooi goudbruin zijn.

Serveertip

Wil je de hapjes invriezen bak ze dan niet te bruin. Nog bevroren in een voorverwarmde oven plm. 10 minuten bakken op 200 graden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 19-12-2017

Dank je wel Margrit. Ze zijn heerlijk en inderdaad weer eens iets anders. Zo fijn dat je ze tevoren kunt maken en daarna lekker vers uit de oven opdienen. Succes ermee. Groetjes, Petra

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 18-12-2017

Petra ik heb deze hapjes meegenomen om ze eind deze week te maken. Is weer eens wat anders als de gebruikelijke saucijzenhapjes. Laat je wel iets weten na de borrelavond. Bedankt alvast ... groetjes, Margrit

pwiggers avatar
pwiggers 24-10-2016

Caro ik gebruikte in deze hapjes rundersaucijsjes die zijn smaller dan de gewonen saucijzen. Chipolataworstjes zijn er ook lekker in. Bedankt voor je reactie.

Robincas30 avatar
Robincas30 22-10-2016

Ik heb deze hapjes meegenomen, lekker hoor! Gebruik je dikke sausijzen of van die chipolataworstjes? Groetjes Caro

zoetmusje avatar
zoetmusje 13-09-2013

lekker al die verschillende hapjes en ook om in te vriezen. wil ik zeker doen. heel bedankt voor het recept.

Cookie600 avatar
Cookie600 19-03-2013

lekker hoor, ik neem ze mee! Bedankt

jeanne-ke avatar
jeanne-ke 18-03-2013

heerlijk is dit weer. bedankt

Muisje84 avatar
Muisje84 20-12-2012

Heerlijk!(Alleen heb ik de saucijzenhapjes nog niet gemaakt) een enorm succes op de verjaardagen! bedankt voor het recept!

hyacintje avatar
hyacintje 24-06-2012

Gisteren de zalm-boursinhapjes gemaakt, ze waren super! En zo op.....

LisavG avatar
LisavG 11-06-2012

Heb net de ham- kaashapjes gemaakt, ze zijn heerlijk! Heb er ook een paar zonder ham gemaakt, vond ik persoonlijk net wat lekkerder. Heel erg bedankt voor deze recepten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten